Kezdőoldal / Egyéb / Vigyázzon, az adóhatóság már a Google Mapsen is nézelődik ön után!
Vigyázzon, az adóhatóság már a Google Mapsen is nézelődik ön után!

Vigyázzon, az adóhatóság már a Google Mapsen is nézelődik ön után!

Minimálbéres medence az udvarban? 20 milliós munkanélküli BMW a ház előtt? A Google térképein ez is látszódhat. Több európai uniós tagállam adóhatósága is megkezdte a Google Mapsen található infók összegyűjtését.

Felfigyeltek a Google Mapsre az európai adóhatóságok. A publikus térképeken szereplő műholdképek, valamint a Google Street View-ban látható közeli utcaképeken látható adatokat összevetik az adott ingatlan tulajdonosának/bérlőjének személyi jövedelemadó-bevallásával és egyéb adatokkal – írja bejegyzésében az Ormós Ügyvédi Iroda.

Az ügyvédek szerint mindenkinek érdemes ellenőriznie, hogy saját házáról, környékéről milyen képek vannak a Street View-n, „illetve a műholdról készült képen látszik-e egy szép kis hátsó udvari medence” – írják.

Szerintünk egyébként a legjobb megoldás mégiscsak az adófizetésre vonatkozó jogszabályok betartása, de abban mindenképpen igaza van az ügyvédi irodának, hogy rosszakaratú személyek (pl. besurranó tolvajok, betörők) is a helyszín felkeresése nélkül, könnyen jutnak információhoz házunkról egy esetleges akcióhoz. Így aki túl sok érzékeny részletet vél felfedezni a Google által nyilvánossá tett képeken, az a Street View nézet jobb alsó sarkában lévő „Hibabejelentés” gombra kattintva kérheti a Google-től adott részek elhomályosítását.

forrás: propeller.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top