A Flinn Scientific kutatói érdekes kísérletet folytattak a minden háztartásban megtalálható, egészségesnek mondott reggelivel.
Az amerikai Illinois államban az 1970-es évek óta működik a Flinn Scientific nevű kutatólabor, ahol több élelmiszer- kísérletet is végeztek az elmúlt években.
Az egyik legutóbbi kutatásuk alapja a gabonapehely volt, melyet az amerikai és az európai társadalom is egységesen szuper egészséges reggelinek kiáltott ki.
A vizsgálat folyamán bebizonyították, hogy egy adag gabonapehely milyen mennyiségű nehézfémet tartalmaz.
A leggyakrabban előforduló nehézfém a gabonákban az ólom. A gabonafélék különösen érzékenyek az ólomra, így hamarabb telítődnek is akkor, ha a föld vagy a légtér (autópályák mellett) ólomszintje magasabb.
Mit okoz az ólom a szervezetedben?
A 90%-uk vörösvérsejtekhez kapcsolódik, és lerakódik a májban, vesében, majd idővel a csontokba kerül. Kiürülése a szervezetből hihetetlenül lassú folyamat, a széklettel és a vizelettel távozik csekély mennyiségekben. A szervezetben az ólom felhalmozódása izom- és csontfájdalmakat, emésztőrendszeri zavarokat, májpanaszokat, vérszegénységet, idegrendszeri panaszokat, illetve fáradékonyságot és ingerlékenységet okoz.
forrás: ripost.hu