Kezdőoldal / Horror Zone / 15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni II. rész
15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni II. rész

15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni II. rész

Vannak azok a filmes elemek – esetünkben egyes “halál jelenetek” -, amiket egyszerűen, még ha akarnánk, se tudnánk kiverni a fejünkből. Teljesen a memóriánk legmélyébe égtek – hogy pontosan miért, azt nem tudjuk, de beleborzongunk, ha eszünkbe jutnak.

Az következő lista némelyik helyezettje olyan film, amit sanszos, hogy (mint én) kiskorotokba láttatok véletlenül az esti idősávban, a tévét kapcsolgatva. Lehet, hogy nem kellett volna 18 plusszos filmeken tesztelni a tökösséget?

Az alábbi leírások néhol SPOILER-t tartalmaznak!

 

10. Szellemhajó A lista második, és utolsó pocsék filmje. Őszintén bevallom, hogy nem tudtam fél óránál többet megnézni ebből a filmből, de az alábbi nyitójelenet akkora kezdés, amit a slasher horror nagyjai is megirigyelhetnének.

 

9. Keresztapa Bár nem Sonny volt a legkedvesebb karakterem a filmből, mikor meghalt, együtt éreztem az egész Corleone családdal. Felejthetetlen.

 

8. Kill Bill 2 Az ötpontos szívrepesztő technikát még ma is idézzük. Kismillió gyilkosságot találunk a legszélesebb skálán a Kill Bill-ben, mégis a finálé kivégzésének finomságát és ezzel együtt karakterességét egyetlen röpülő kar vagy fröcsögő láb sem tudja felülmúlni.

 

7. Kínai negyed Nagy műnek mondják Polanski film noir alkotását, de én mindig kicsit ferde szemmel néztem rá. Ugyanis kicsit többnek éreztem a manírt mint a tartalmat, az egész mintha egy noir paródia lenne. Ezzel együtt e film halál-jelenete annyira elüt az alkotás többi részétől, hogy muszáj felkerülnie erre a listára.

 

6. Cápa Spielberg megint. Érdekes, a halál jellege szinte ugyanaz mint a JP-nál – látszik, hogy a mestert a nagy állkapcsok érdekelték mindig.

 

 

 

 

 

forrás: newhorizon.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top