Kezdőoldal / Történelem / 15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni III. rész
15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni III. rész

15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni III. rész

Vannak azok a filmes elemek – esetünkben egyes “halál jelenetek” -, amiket egyszerűen, még ha akarnánk, se tudnánk kiverni a fejünkből. Teljesen a memóriánk legmélyébe égtek – hogy pontosan miért, azt nem tudjuk, de beleborzongunk, ha eszünkbe jutnak.

Az következő lista némelyik helyezettje olyan film, amit sanszos, hogy (mint én) kiskorotokba láttatok véletlenül az esti idősávban, a tévét kapcsolgatva. Lehet, hogy nem kellett volna 18 plusszos filmeken tesztelni a tökösséget?

Az alábbi leírások néhol SPOILER-t tartalmaznak!

 

5. Dr. Strangelove Úgy látszik Kubrick is tudta, hogyan kell emlékezetbe vésve megölni a karatereit. Az utolsó jelenetben az atombombán ülve zuhan a mélybe a hős katona, ezzel neki vége. Meg a világnak is.

 

 

4. Ponyvaregény “Pofán lőttem Marvint.” Igen a jelenet, amin nem kéne, mi mégis vinnyogunk a röhögéstől. “A filmtörténet két legmulatságosabb bérgyilkosa, egy szerencsétlen pofán lőtt srác, az Isteni létfilozófia és egy bukkanó, ami vagy ott volt vagy nem. És egy kis agyvelő.” Így lehetne jellemezni az alábbi jelenetet.

 

 

3.Halálbiztos A harmadik és egyben utolsó Tarantino film a listán. (Itt megjegyezném, hogy QT filmes halálai külön megérdemelnének egy listát.) A jelenet, ami a realitásnál is plasztikusabb. Ráadásul négyszer egymás után.

 

 

2. Alien Nekünk, akik ahhoz szoktunk, hogy már a hamburgert is xenomofokból készítik, nem olyan nagy újdonság a Riddly Scott film kultikus jelenete, azonban biztosak lehetünk benne, hogy 1979-ben mindenki feldobta ijedtében pár méter magasba a mozis pattogatott kukit.

 

1. Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói Na ez az a filmes jelenet, amitől konkrétan nem tudtam aludni, csak ha anyukám felgyújtotta a kislámpát. Biztos vagyok benne, hogy sosem fogom elfelejteni az olvadó fejű szemüveges faszit, akit gonoszsága miatt gyilkol meg a halál angyala.

 

 

forrás: newhorizon.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top