Kezdőoldal / Egyéb / 20 érzelmekről árulkodó tekintet, amik többet mondanak ezer szónál
20 érzelmekről árulkodó tekintet, amik többet mondanak ezer szónál

20 érzelmekről árulkodó tekintet, amik többet mondanak ezer szónál

A szem a lélek tükre, szokták mondani, hiszen a tekintet sokat elárul az emberek érzelmeiről. Olyan régi és új fotók következnek, amelyeken nem feltétlenül a cselekményből, hanem a szereplők tekintetéből, arcából jön rá a néző a történetre.Emberi történetek más megvilágításban.

1

Az I. Világháború idején, a Somme-folyó völgyében, a legvéresebb csaták alatt, 1916 szeptemberében készült a fotó. A küzdelmet a francia-brit és a német haderők vívták egymással. Az offenzíva 1,5 millió ember életébe került.

2

A Vörös Hadsereg egyik katonája német foglyával a sztálingrádi csata után.

3

Hans-Georg Henke, egy 15 éves német katona a Luftwaffe légvédelmi osztagból, aki sírva fakadt, amikor a bombázáskor a világ összeomlott körülötte.

4

Kísérteties pillantás egy lesoványodott amerikai háborús fogolytól egy németországi fogolytáborban, miután felszabadították a szövetséges erők.

5

Bibi Aishát 14 évesen adták férjhez. Bántalmazták, ezért 18 évesen megszökött, ám édesapja visszaküldte őt férje családjához. Férje, apósa és a család néhány tagja kivitte a hegyekbe, levágta a füleit és az orrát, és otthagyták, hogy meghaljon…

6

Kamikaze pilóták. Középen a 17 éves Yukio Araki egy kiskutyával. Az ifjú japán katona a fotó készítése után nem sokkal halt meg Okinawánál.

7

Sophia Loren és Jayne Mansfiled egy Sophia tiszteletére adott partin, 1957-ben.

8

Vanessa Bristow fotóján a kisfiúnak rendhagyó módon kék szemei vannak. Igen ritka jelenség, az albínók egyik alcsoportjánál párosul világos szem a sötét bőrtónushoz.

9

Egy ukrán település utolsó zsidó lakosával végez a német rendőrség bevetési csoportjának egyik tagja.

10

Egy szívsebész egy sikeres 23 órás transzplantációt követően. Asszisztense a sarokban alszik.

11

A varsói gettóban készítette a képet egy német katona 1941-ben.

12

Egy siketnek született kisfiú először hall hangot a készülék segítségével.

13

A labdarúgás történetének egyik legnagyobb tragédiája történt az angliai Hilsborough Stadionban 1989. április 15-én. A benyomuló drukkerek miatt kitört pánik miatt 96 ember vesztette életét.

14

Ahmed, 8 éves katona Szíriában az aleppói barikádnál.

15

Dr. Paul Joseph Goebbelsszel, Adolf Hitler nemzetiszocialista Németországának propagandaminiszterével éppen a kép készültekor közlik, hogy a fotós Alfred Eisenstaedt zsidó.

16

Sharbat Gula az afganisztáni szovjet invázió alatt, 1984-ben lett árva. Fotója többször bejárta a világot.

17

Kopaszra borotválnak egy nőt Franciaországban a második világháború után. A nyilvános megszégyenítésben azért részesült, mert kapcsolata volt német katonákkal.

18

A vietnami háború alatt az Agent Orange nevű növényirtószerrel szórtak tele az amerikai katonák civilek által lakott területeket is. Az ennek következtében az embereket ért dioxin olyan mérgező, hogy még évtizedekkel a támadások után is születtek beteg gyermekek.

Vietnam 35th Anniversary

Ismeretlen katona fotója 1965-ből. A kép Dél-Vietnamban készült.

forrás: erdekesvilag.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top