Kezdőoldal / cinkes / 9 brutális kínzás, azok közül amit az ember valaha kitalált a történelem során
9 brutális kínzás, azok közül amit az ember valaha kitalált a történelem során

9 brutális kínzás, azok közül amit az ember valaha kitalált a történelem során

Kétségtelen, hogy az emberi faj mindig leleményes volt a találmányokban, ezért történhetett meg az is, hogy a történelem során eme kreativitását gyakran az embertársai kínzásában élte ki. Fura belegondolni, hogy az embereket miért motiválta folyton az a perverz kreativitás, hogy ilyen eszközöket hozzon létre.

1. A kád – Ilyen kádba ültették a megkínozni kivánt embert, amibe annyi vizet öntöttek, hogy csak az ember felső teste látszódjon ki. Ezután a felső testét bekenték mézzel, illetve tejjel.  Mivel jó pár napot kellett így el tölteniük, a vízbe került ürülékre a legyek is megjelentek – szép lassan feltalák az embert a mindenféle férgek, és bogarak. – Nem túl kellemes.

Slide1133

2. A Bika – Ez a bika szobor vasból készült, és belülről üreges volt. Pont akkor méretű volt, hogy kényelmesen beleférjen egy ember. Miután belerakták az embert, a szobor alatt tüzet gyújtottak – és tulajdonképpen megsütötték benne az embert. Érdekesség, hogy direkt csináltak a bikának egy szájat, amelyet úgy alakítottak ki, hogy eltorzítsa a bennlévő ember kiáltását, és furcsa szörny hangon szólt a szobor, miközben gyomrában egy ember sül. Kreatív gyilkosság… A Bika szobor feltalálóját egyébként a találmánya gyomrában kínozták halálra.

Slide274

3.  Karóba húzás – Tekintettel nevének jelentésére (Drakula – Karóba húzó), nem csoda hogy az erdélyi vajda kedvenc “sportja” a karóba húzás volt. Az illusztráció annyiban tér el a valóságtól, hogy valójában az ember végbélnyílásán át húzták karóba a török hódítókat.

Slide328

4. Eretnek villa – Mint a nevéből is kiderül, egy speciális villáról van szó, amelynek két “feje” van, két kihegyezett éllel. Az eszköz arra szolgált, hogy az ember ne legyen képes elaludni, és folyamatosan figyelje azt, hogy nehogy véletlenül a villa, beleszúródjon a mellkasába, vagy torkába.

Slide428

5. Tüskés nyakörv – Ez az eszköz hasonló a korábbihoz, szintén arra szolgált, hogy miközben a viselője egész nap a nyakán hordja, ne legyen képes aludni – hiszen ebben az esetben átszúrja a nyakát valamelyik tüske.

Slide528

6. Keresztre feszítés – A történelem talán leghíresebb kínzó, illetve kivégző eszköze. Megtalálható minden katolikus templom tetején. A módszer annyiból állt, hogy a rabok csuklóján, bokáján keresztül felszögelték az embert a keresztfára, és így hagyták – hagy szenvedjen amíg el nem vérzik. (A képen látható Jézus, azért kapott eme kínzás mellé tövis koronát is a beszámolók szerint, mert a zsidók királyának vallotta magát)

jesus-christ-our-lord-nazareth-the-messiah-cross-crucifixion-son-of-god

7.  Júdás széke – Az áruló embereknél alkalmazták ezt az eszközt. Kötelekkel volt felfüggesztve az ember, és így engedték rá a fenekét egy hihetetlenül éles piramisra. Így az ember saját súlya, illetve amiatt hogy kötélen össze vissza rángatták végül szinte teljesen szétszakadt az áldozat. – Nem túl kellemes halál.

The-Judas-Cradle

8. Vas szűz – A képen látható szekrénybe zárták be a kínzásra ítélt személyt. Állva kellett maradnia ahhoz, hogy ne sérüljön meg jobban – ellenkező esetben több irányból is szétvágták a kissé tompa tüskék. Azért tompább tüskéket használtak, hogy az ember ne haljon meg túl hamar.

Iron Maiden

9.  Republikánus házasság – Ezt a kínzást úgy végezték el, hogy nőket, és férfiakat mindenki előtt meztelenre vetköztették, és így megalázva dobták őket vízbe megfulladni. Ha nem volt a helyszínen víz, akkor a katonák kitartott kardjain keresztül kellett futniuk – amíg a kardok teljesen szét nem vágták őket.

Slide2530

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top