Kezdőoldal / Életmód / DÖBBENETES MÓDSZERREL SPÓROL A REZSIN A FÉRFI
DÖBBENETES MÓDSZERREL SPÓROL A REZSIN A FÉRFI

DÖBBENETES MÓDSZERREL SPÓROL A REZSIN A FÉRFI

A 25 éves férfi elzáratta a háza vízvezetékét, mert kiszámolta, hogy olcsóbban kijön havonta palackos víz használatával. Így még a vécét is ásványvízzel önti le. Nem ő az egyetlen, aki bizarr módon igyekszik megfogni a pénzt, ezért néhány egészen extrém esetet.

A 25 éves Lee Beaumont szeret spórolni, és amikor a helyi vízművek havi 14 fontra (nagyjából 5000 forint) emelte a vízdíjat, úgy döntött, ahelyett, hogy fizetne, inkább hagyja, hogy elzárják házában a vizet.

Azóta mindent a legolcsóbban beszerezhető palackos ásványvízzel old meg, ezzel mos, sőt, még a vécét is ezzel önti le, írja a Daily Mail. Tisztálkodáshoz babatörlőt használ az ásványvíz mellé, de gyakran beugrik barátaihoz, vagy az edzőterembe zuhanyozni.

Rezsi csökkentés ásványvízzel

Hogy ne kelljen mosogatni, csak eldobható edényeket és evőeszközt használ.

Lee állítja, tökéletes így az élete, ráadásul egy csomó pénzt megspórol vezetékes víz nélkül.

Az extrém spórolás néhány embernél már szinte sport, ők sokakat meg is botránkoztatnak környezetükben. Karissa és Rick Parran minden nap együtt zuhanyzik, ám ebben semmi romantikus nincs, ugyanis csak vizet akarnak spórolni, így a közös tisztálkodás is szigorúan csak két percig tart. Ami már sokkal bizarrabb, hogy ugyanazt a fogselyemdarabot használják, sőt, a fültisztító pálcikán is megosztoznak.

Ugyanazt a borotvát használják, sőt, azt sem dobják el, ha elkopott, inkább megpróbálják újraélezni. Barátaik szerint undorító módon élnek, ám ők inkább annak a pénznek örülnek, amit havonta így megtakarítanak, és nem foglalkoznak környezetük véleményével.

Az ohioi anyuka, Victoria szeret vizet spórolni, így a vécé lehúzását bűnös pazarlásnak tartja. Ezért inkább üvegbe pisil, amit szintén nem néz túl jó szemmel családja. Emellett minden nap kukázik, így nem ritka, hogy ebédkor valami újrahasznosított élelmiszer kerül az asztalra. A nő igazán büszke zuhanyzójára, aminek tökéletes tisztasága annak köszönhető, hogy Victoria még soha nem használta. Ő ugyanis az edzőterembe jár zuhanyozni.

A szintén ohiói Greg is hasonlóképpen él, bár ő legalább heti egyszer lehúzza a vécét. Máshol is igyekszik spórolni, például árcédulával együtt használja ruháit, hogy bármikor visszavihesse azokat a boltba. Ráadásul a ruhákkal együtt fürdik, így a mosást is megspórolja.

Kay Hashimoto a vécépapírt tartja feleslegesnek, szerinte egy üveg víz és egy darab olcsó szappan sokkal olcsóbban megoldja a problémát. Emellett a fürdővizében mos, és a lakását is csak kukékból túrt bútorokkal rendezi be.

Rezsi csökkentés ásványvízzel

Roy a családját is kordában tartja: legfagyasztja a bank- és hitelkártyákat, nehogy valaki hirtelen felindulásból valami kevéssé fontos dolog megvásárlására használja azokat. Torski, a virginai családanya pedig az összes házimunkát éjfél és hajnali öt között végzi, így sokat spórol az olcsóbb, éjszakai áram használatával.

Persze nem kell határainkat átlépni, ha extrém módon takarékoskodó embereket keresünk.

Nagyapám 8 évig volt hadifogoly, ezért miután végre hazajöhetett, mindent megfogott, nehogy többet nélkülöznie kelljen – meséli Viktória.

–  Gyerekként nem értettem, ha náluk vagyunk miért kell egy hétig használnunk a szalvétát, miért nem lehet normális mennyiségű vécépapírral kitörölni a fenekünket, miért kapjuk vízzel hígítva a tejet. Apám a sok panaszkodás után elmesélte, hogy vízlevest evett hosszú évekig a nagypapa, ezért kattant be. Kisgyerekként is felfogtuk, hogy min mehetett keresztül, de ennek ellenére lázadtunk spórolás ellene a testvéremmel.ű

Fruzsi nagymamája is a vízre érzékeny: lavórban mos kezet és fürdik, majd ezzel a vízzel önti le a wc-t használat után. 

Balázs művészi szintre emelte a takarékosságot. Naponta kétszer eszik, csupa olyan ételt, amely nem igényel hűtőszekrényt, ez utóbbit be sem kapcsolja. A fűtést is minimalizálta, 18 foknál soha nincs több a lakásában – csak nyáron –, éjjel soha nem fűt. Az, hogy a kézmosóvizet újrahasznosítja, és azzal önti le a wc-t, nem csak a spórolást szolgálja, hanem a környezetvédelmet is, nincs szíve ivóvízzel leöblíteni a toalettet. Ugyan használ mosógépet, de ügyel arra, hogy csak telepakolt állapotban használja a gépet, feleslegesen soha nem mos. Ha valamelyik ruhára hirtelen szüksége van, kézzel mos, de a vizet wc-öblítésre újrahasznosítja.

Bérletet soha nem vesz, futva vagy gyalog közlekedik, a megfelelő ruhát a hátizsákjába pakolja, ha olyan helyre megy, ahol később át kell öltöznie. Az élelmiszer-vásárlást nem csak az határozza meg, hogy olyan ételt vesz, ami nem igényel hűtést, hanem az árakat is alaposan megnézi, a piacokat háromszor körbejárja, mielőtt dönt, és sokszor egy kiló – szinte ugyanolyan minőségű – almát meg tud venni 600 forint helyett 180 forintért.

Alapelve, hogy fontos a körültekintés, bejáratott módszerei nem vesznek igénybe sok időt, mindent gyorsan, tudatosan, de odafigyelve csinál.

Kozmetikumokra is keveset költ, szappannal mosakszik, nem tusfürdővel, a különböző piacokon ezeket az árukat is jóval olcsóbban kapja meg, mint a boltokban. Bankügyeit is körültekintve végzi, figyeli az aktuális híreket, melyik tranzakció lett drágább. Telefonra szinte egyáltalán nem költ, csevegésre egyáltalán nem használja mobilját, csak abban az esetben kezdeményez hívást, ha nagyon szükséges, vezetékes telefonja, tévéje nincs.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top