Kezdőoldal / Egyéb / ELLOPTÁK A NÁCI BŰNÖS HOLTTESTÉT
ELLOPTÁK A NÁCI BŰNÖS HOLTTESTÉT

ELLOPTÁK A NÁCI BŰNÖS HOLTTESTÉT

Egyre bizarrabbá fajul a háborús bűnös, Erich Priebke halála körüli történet. A volt SS-katona holtteste koporsóval együtt tűnt el.

A család ügyvédjének tájékoztatása szerint ismeretlen tettesek lophatták el a százéves korában elhunyt Erich Priebke koporsóját egy olasz kisvárosból – a férfi holttestével együtt.

A férfi alig egy hete hunyt el, korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mivel kitervelt és végrehajtóként is részt vett egy 1944. március 23-i mészárlásban, amelyben 335 túszt végeztek ki.

article-2454575-0004461100000258-396_634x537

A volt náci katona koporsója feltehetően kedden éjszaka tűnt el Albano Laziale-ból, azóta sincs nyom, hol lehet. Priebke ügyvédje szerint a temetés miatt összecsapások voltak neonácik és ellentüntetők között. Állítása szerint egy harminc fős csoport vihette magával a koporsót a templomból, ahonnan egy repülőtérre kerülhetett.

“Hogy lehet az, hogy ebben az országban egy koporsóban egyszerűen eltűnik egy halott a szertartás alatt? Magyarázatot követelünk” – panaszolta Giachini, az ügyvéd.

A jogász arra is emlékeztetett: a férfi szeretett volna Argentínában, a felesége mellett nyugodni, de az olasz hatóságok ezt sem tették lehetővé. Korábbi lakhelyein, német városokban azért nem nyugodhatott volna, mert attól tartottak, zarándokhellyé válik a sírhelye.
forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top