Kezdőoldal / Érdekesség / Ez a hát­bor­zon­gató lény még a ku­ta­tó­kat is meg­döb­ben­tette!
Ez a hát­bor­zon­gató lény még a ku­ta­tó­kat is meg­döb­ben­tette!

Ez a hát­bor­zon­gató lény még a ku­ta­tó­kat is meg­döb­ben­tette!

A ha­tal­mas, hús­evő óri­ás­pók az óceán fe­ne­kén va­dá­szik ál­do­za­ta­ira, mé­re­té­től pedig még a tu­dó­sok­nak is le­esett az álluk. Nem kér­dés, ez az ijesztő ízelt­lábú a leg­na­gyobb ví­zi­pók, ami va­laha lé­te­zett a Föl­dön!

 

Az óceán mélyén, jéghideg barlangokba bújva él minden idők legnagyobb és leghátborzongatóbb vízipókja. A hatalmas ízeltlábú – latin nevén Pycnogonio decalopoda – átmérője akkora mint egy emberi fej, nem csoda, hogy méretén még a kutatók is megdöbbentek.

Sokáig ők sem tudták, mitől nőhetett ekkorára ez a mélyvízi ragadozó, ami az Antarktiszon él, a tenger fenekén. Ezért egy speciális eszközzel vizsgálták meg a pók természetes élőhelyét: lyukat vájtak az Antarktisz jegébe és alámerültek a dermesztően hideg vízbe.

nagypók.jpg

Rájöttek, hogy a hátborzongató teremtmény élőhelyén nagyon magas az oxigéntartalom, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a húsevő nyolclábú ilyen elképesztő méretűre nőtt.

Azonban nem ez az egyetlen olyan mélytengeri élőlény, ami hatalmas méretével sokkolja a világot. Az óceán ijesztő teremtményeinek többsége pont a magas oxigéntartalomnak köszönheti óriási termetét.

 

 

 

forrás: ripost.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top