Kezdőoldal / Életmód / Hamarabb öregszik a tested, mint az életkorod mutatja? Ezzel a TESZT-el könnyen kiderítheted!
Hamarabb öregszik a tested, mint az életkorod mutatja? Ezzel a TESZT-el könnyen kiderítheted!

Hamarabb öregszik a tested, mint az életkorod mutatja? Ezzel a TESZT-el könnyen kiderítheted!

Ha nem vigyázunk az egészségünkre, nem táplálkozunk kiegyensúlyozottan, nem mozgunk eleget, egy idő után a tükörbe nézve azt láthatjuk magunkon, hogy megöregedtünk, pedig még nem kellene ennyi ránc legyen az arcunkon, ennyi karika a szemünk alatt.

oregedesi-szakasz

A korai öregedés leghatásosabb elősegítői a szabadgyökök, amelyek előszeretettel pusztítják, károsítják a sejteket, köztük persze a bőrsejteket is.

Most viszont, ha elvégezzük az alábbi teszteket, ki fog derülni, hogy a korunknál öregebbek vagyunk, vagy sem. Íme!

Kondi

Hogy kiderüljön, milyen a fizikai kondíciónk, egymás után ugráljunk egy helyben 25 alkalommal, és figyeljük meg, hogy utána mennyire fáradunk el. Ez egy nagyon egyszerű módja annak, hogy leellenőrizzük a fizikai teljesítőképességünket, hiszen ha az ugrálás után lihegni kezdünk, és alig bírunk mozdulni, akkor ránk férne a rendszeres testmozgás, ha meg marad energiánk, nem merültünk ki, akkor jó kondiba vagyunk.

Erő és állóképesség

Töltsünk meg vízzel összesen 4 darab 2 literes műanyag flakont, majd az egyik kezünkkel emeljünk fel a két üveget, a másikkal is ugyanennyit. Ha simán megcsináljuk, akkor ez azt jelenti, hogy a váll, a hét, a derék, a láb izmai elég erősek. Ha ezzel a súllyal 10-et ugrálunk, és a szívünk nem kezd nagyon hevesen verni, és levegőt is kapunk, akkor a keringési rendszerünkkel nincs baj.

Pajzsmirigyek

Ha hullni kezd a hajunk, időnként számoljuk meg, hogy hány szál hullott ki. Normális körülmények között naponta megközelítőleg 100 szál jöhetne ki, de ha ez meghaladja a 200-at, akkor érdemes szakemberhez fordulni a problémával. Az erős hajhullást a cink-, vas-, vagy a H-vitamin hiánya is okozhatja. A másik ok pedig a pajzsmirigyek működésének zavara lehet, de a fogamzásgáltó tabletták okozta hormonzavar is kiválthatja.

A egészség tükre: a bőr

A kicsattogott, fájdalommal járó bőr a gluténérzékenység allergiás reakciója lehet. Az ajkak gyakori berepedezése, kicserepesedése pedig a B-vitamin hiányának tudható be. Az érzékeny bőr, és a szemek körüli terül duzzadása nagy mennyiségű sófagyasztásról árulkodhat. A szürkés bőrszín a vérben lévő kevés oxigénre utalhat, aminek hátterében tüdőgyulladás, tuberkulózis, és kezdeti szívproblémák is állhatnak. A nyak körül pigmentfoltok a pajzsmirigyrendellenességre, cukorbetegségre utalhatnak.

 

forrás: filantropikum.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top