Kezdőoldal / Életmód / HORROR: 30 ÉVET ÜLT HALÁLSORON, MIRE KIDERÜLT, ÁRTATLAN
HORROR: 30 ÉVET ÜLT HALÁLSORON, MIRE KIDERÜLT, ÁRTATLAN

HORROR: 30 ÉVET ÜLT HALÁLSORON, MIRE KIDERÜLT, ÁRTATLAN

Vélhetően a rasszizmus áldozata lett egy afroamerikai férfi, akit egy fehérekből álló bíróság halálra ítélt a ’80-as években. A rabot három évtizeddel később tisztázták, nem követett el semmit.

A most 64 éves Glenn Ford élete 1984-ben változott rémálommá. A kaliforniai férfit rablás és gyíkosság vádjával letartóztatták. Bár Ford állította, hogy ártatlan az ügyben, az afroamerikai férfi szavait a fehérekből álló bíróság nem hitte el. A törvényszék különösebben alapos vizsgálat nélkül halálra ítélte – írja a Mirror.

article-2257579-16C37596000005DC-172_634x473

Ford harminc évet töltött rács mögött és várta a napot, mikor villamosszékbe kell ülnie. Szerencsére ez a pillanat végül nem jött el. A férfiről évtizedekkel később sikerült bebizonyítani, hogy valóban nem volt köze sem a fosztogatáshoz, sem az emberöléshez. A hibásán halálra ítélt rabot, tegnap szabadlábon engedték.

A Shreveport Times információ szerint 2013-ban egy meg nem nevezett informátor felkereste az ügyészséget és bizonyítékokat mutatott be, melyek meggyőzték a bíróságot arról, hogy a 1984-es eseményekben Ford nem vett részt.

Man-in-prison-via-Shutterstock

Mint kiderült az elkeseredett fogoly számtalanszor fellebbezett az ítélet ellen és kérte az újratárgyalását, azonban a kérését mindig elutasították. A frissen szabadult férfi egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top