Kezdőoldal / cinkes / Jó pár weboldal nem érhető el UPC-vel?
Jó pár weboldal nem érhető el UPC-vel?

Jó pár weboldal nem érhető el UPC-vel?

Felmerülhet a kérdés a bosszankodó UPC előfizetőkben, hogy vajon mi állhat a hátterében annak a jelenségnek, hogy tegnap este jó pár weboldal nem elérhető számukra.

Az ncore.cc (hazánk egyik legnagyobb torrent oldala) hivatalos oldalán a UPC előfizetők arról számolnak be, hogy jó pár oldal nem elérhető – de leginkább a torrent oldalakat szűri a rendszer “valamiért”. Tehát nem csak külföldi torrent oldalak nem jönnek be, hanem nagyjából egyik sem. Köztük a világ legnagyobb trekkere, a piratebay sem. Továbbá érdekes az is, hogy mióta tart ez a rejtélyes “hiba”, azóta lassabban jön be a mi oldalunk is (sosefeledd.hu), illetve a cikkek aljáról eltűnt a facebook kommentálási lehetőség is.

Sajnálatos módon a UPC ügyfélszolgálatának online felülete sem elérhető, talán előre féltek a felhasználók leveleitől?

upc-hiba

 

Hazánkban egyelőre példa nélküli egy ilyen cenzúra az internetre vonatkozóan, kíváncsiak vagyunk a végkifejletre – hogy vajon mi is állhat a háttérben. Közben kaptunk egy információt, hogy a jelenség nem csak hazánkat érinti, jelenleg Hollandiában dolgoznak a problémán a UPC szakemberei.

Léteznek különböző megoldások amelyekkel elérhetővé válnak azok az oldalak amelyeket egyelőre tilt a UPC rendszere, ilyen például a TOR Projekt böngészője – (létöltéshez klikk ide), amivel elrejthetjük a saját proxynkat. (A Tor nevű programot egyébként anno hadászati célokra fejlesztette ki az amerikai hadsereg.) Azonban torrent oldalaknál ez nem eredményes, ugyanis maga a torrent kliens továbbra sem képes letölteni a fájlokat.

Szerencsére közben helyreállt a rend, a UPC ezt nyílatkozta a keletkezett problémáról:

UPC MagyarországValójában az történ, hogy 3 órakor véget ért a probléma, aminek a következtében több külföldi weboldal csak nehezen vagy egyáltalán nem volt elérhető a UPC felhasználói számára. Szakembereink kiderítették, hogy a hiba nem a mi hálózatunkban keletkezett, hanem azt egy tőlünk független hálózatban alkalmazott hibás hálózati beállítások okozták, melynek következtében a központi intenetes hálózati csomópontokon egyes lekért adatok, weboldal-tartalmak nem jutottak el a UPC hálózatába. Miután felvettük a kapcsolatot ezzel a hálózati szolgáltatóval és jeleztük számára a hibát, akkor az átállította a helytelen beállításait, így az adatforgalom délután 3 órakor helyreállt.A hiba miatt elnézést kérünk ügyfeleinktől.

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top