Kezdőoldal / Érdekesség / Karácsonyi ajándék volt a családi fotó, ami után megölte hat gyerekét és a feleségét
Karácsonyi ajándék volt a családi fotó, ami után megölte hat gyerekét és a feleségét

Karácsonyi ajándék volt a családi fotó, ami után megölte hat gyerekét és a feleségét

Charlie Lawson négy hónapos csecsemőjükkel is végzett, aztán öngyilkos lett. Egyedül Arthur nevű fiának kegyelmezett. De vajon miért pont neki? Tényleg azért kellett meghalni az egész családnak, mert saját lányát ejtette teherbe? Mekkora bizniszt lehetett csinálni 1929-ben egy hétszeres gyilkosból?

Charles Lawson 1886-ban született Lawsonville-ben, felnőttként dohánytermesztéssel kezdett el foglalkozni, 1911-ben pedig elvette Fannie Marningot, akitől nyolc gyereke született. Egyikük hatévesen tüdőgyulladásban halt meg. 1927-re elég pénzt spórolt össze, hogy vegyen egy telket az észak-karolinai Germanton közelében, közel a bátyja farmjához. A területen egy 200 éves, rozoga parasztház állt, de az istállók tökéletesek voltak a dohány tárolására.

Pár héttel 1929 karácsonya előtt feleségével és hét gyerekükkel autózott be a városba ruhákat venni és egy családi portréfotót csináltatni. A ruhavásárlásnál még azt is hozzátette, nem számít, mennyibe kerül, a fotót pedig karácsonyi ajándéknak szánta. Ez akkoriban ritka volt egy vidéki parasztcsaládnál, és egyes vélemények szerint pont ezért is lehet magyarázat arra, ami aztán december 25-én délután történt a családi farmon.

A családi ház
A rozoga családi ház, amiben Lawsonék laktak

Charlie Lawson aznap elment vadászni a fiával, a tizenhat éves Arthurral, de elfogyott a lőszer, ezért beküldte a mindössze tizenöt perc járásnyira lévő Germantonba utánpótlásért, ő pedig hazament és kiirtotta az egész családját. Először két lányával, a tizenkét éves Carrie-vel és a hétéves Maybell-el végzett. A két gyerek éppen a rokonoktól jött hazafelé, apjuk a dohánypajtánál várta őket, amikor pedig megfelelő távolságra voltak, tüzelt. Hogy biztos legyen a dolgában, agyonverte őket, majd a pajtában rejtette el a holttestüket. Aztán bement a házba, ahol a verandán álló felesége, Fannie következett. A házban tartózkodó három másik gyerekük, a négyéves James, a kétéves Raymond és az éppen a karácsonyi tortát sütő, tizenhét éves Marie is hallották a lövést, mire utóbbi sikoltozni kezdett, a két kisebb fiú pedig megpróbált elbújni. A családapa Marie-vel is végzett, aztán megtalálta a bujkáló fiúkat is és őket is lelőtte. Utoljára Mary Louval végzett, aki akkor mindössze négy hónapos volt. A kislányt egyszerűen agyonverte. Ezután a közelben levő fás részre ment, ahol pár óra múlva öngyilkosságot követett el. A mészárlást egyedül legidősebb fia, Arthur élte túl, aki akkor még a városban volt, ott hallotta, hogy a családi birtokon valami szörnyűség történt. A holttesteket Lawson bátyja és annak fia fedezte fel, miután hazafelé menet be akartak ugrani kellemes ünnepeket kívánni.

Charlie Lawson utolsó lövését – amivel magával végzett – már többen is hallották, ugyanis gyorsan híre ment a tragédiának, sok kíváncsiskodó akkor már a háznál volt. Lawson holtteste mellett egy szüleinek írt levelet is találtak, a fa körül, a hóban lévő lábnyomokból pedig arra következtettek, hogy mielőtt öngyilkos lett, körbe-körbe járkált.

lawson-portrait
Az a bizonyos családi fotó, amit karácsonyi ajándéknak szánt. A gyerekeke közül egyedül a bal oldalon álló Arthur élte túl. Mellette Marie és maga a családfő, nekik állítólag vérfertőző viszonyuk volt (wikipédia)

A meggyilkolt családtagokat keresztbe tett karral és egy sziklával a fejük alatt találták meg.

Vérfertőző viszony miatt kiirtani az egész családot?

A 43 éves családfő indítékát nem sikerült kideríteni, ezért több, pár teljesen abszurd teória is van azzal kapcsolatban, hogy Lawson miért tette, amit tett.

  • Hónapokkal a tragédia előtt fejsérülést szenvedett, miközben árkot ásott a farmon. A hozzátartozók szerint ez okozott nála mentális zavarokat. Ennek viszont ellentmond a boncolás eredménye, ugyanis semmiféle abnormális elváltozást nem találtak az agyában.
  • Egy olyan fájdalmas kinövés volt a mellkasán, ami már elviselhetetlen fájdalmat jelentett, ezért döntött úgy, hogy végez magával és a családjával is.
  • A családnak azért kellett meghalnia, mert Charlie Lawson szemtanúja volt egy szervezett bűnözéshez köthető bűncselekménynek. Eszerint nem ő ölte meg családját és végzett magával, hanem mindannyiukat megölték, hogy még véletlenül se tudjanak beszélni az apjuk által korábban látottakról.
  • Lawson és tizenhét éves lánya, Marie vérfertőző viszonyban voltak egymással. Erről többek között Marie egyik korábbi barátnője is meg volt győződve, azt állította, hogy Marie pár héttel azelőtt a bizonyos karácsony előtt mondta el neki, hogy terhes, méghozzá a saját apjától. A barátnő szerint erről Lawson felesége is tudott. Azért irtotta ki az egész családot, mert félt, hogy kiderül a szégyenteljes viszony.

Három fontos kérdésre viszont a mai napig sincsen válasz:

  • Mi volt abban a búcsúlevélben, amit Charles Lawson írt a szüleinek?
  • Miért helyezte abba a bizonyos pozícióba az összes holttestet?
  • Miért pont Arthur életét kímélte meg?

Lemészároltak egy családot, de nem baj, vigyen haza egy mazsolát!

Az üzlet akkor is üzlet, ha nyolc ember meghal, nem volt ez máshogyan a húszas években sem. Charlie Lawson egy másik testvére, Marion nem várt túl sokat azzal, hogy megnyissa az érdeklődők előtt a Brook Cove Roadon található családi házat. A túrán még annak a tortának a maradékát is meg lehetett csodálni, amit Marie Lawson sütött, mielőtt apja hidegvérrel kivégezte. Sőt, aki akart, ajándékkal távozhatott, mert még a mazsolákat is ki lehetett szedni a tortából (később egy üvegbe tették és úgy tárolták, hogy minél tovább megmaradjon). A házat öt évig lehetett látogatni, a belépő 25 cent volt.

Természetesen ballada is született az esetről, a Stanley Brothers dalának eredetijét viszont nem találtuk meg, helyette egy feldolgozás:

 

Lawsonékat az 1908-ban létrehozott családi sírboltban, Germanton mellett temették el, a szertartáson állítólag ötezren gyűltek össze. A családi házat azóta már lebontották, de természetesen többen is láttak már arrafelé szellemeket, hol a meggyilkolt gyerekek, hol maga a családfő tér vissza kísérteni.

Ha ez még nem lett volna elég, a Lawson-család tragédiája itt még nem ért teljesen véget. Az egyetlen túlélő Arthur 1945-ben egy kamionbalesetben vesztette életét, nem messze Germantontól. Ugyanabba a családi sírba temették, négy gyereket hagyott hátra.

A Lawson család sírja
                                                                                                     A Lawson család sírja
forrás: reset.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top