Kezdőoldal / Életmód / Mátrix elmélet
Mátrix elmélet

Mátrix elmélet

Hogyan próbálja meg lelebbenteni a fátylat egy mátrix kép a valóságról?

A Mátrix az a film, amelyik bemutatta, hogy a körülöttünk lévő világ csak látszat és valami egész más a valóság. Ha megnézzük, nemcsak ez a film az első próbálkozás a szemek felnyitására, hogy valami nincs rendben a világgal. Már az ókori filozófusok is komolyan foglalkoztak azzal, hogy mi számít valóságnak.
És az ember belül nyugtalan. Nincs kellő tudása. Nem tudja honnan jött és miért van itt. És így a művész is nyugtalan. Keresi a választ, és ha közelebb kerül az igazsághoz, akkor műveiben igyekszik tovább adni amit megtalált.
A következő kép pontosan ennek példája. Igyekszik megláttatni azt, ami a színfalak mögött van. Íme teljes egészében:

983963_660774063940143_922306937_n

Mi köze a Mátrix világához annak, amit a kép közöl?

Ahogy a film, ez sem annyira egy kellemes, lehetséges valóságot mutat be. Nem biztos, hogy tetszik, amit a kép mutat; nem kell egyetértened vele, hacsak nem te is így látod. Egy kiábrándító nézőpontot ad, ugyanakkor ábrázolja a kiutat is egy magasabb szint felé. Bár önmagában is megfejthető a kép összes mondanivalója, az alábbiakban egyes részletei és azok mögöttes tartalma is bemutatásra kerülnek.
Amennyiben szeretnéd megfejteni saját magad, akkor csak a fenti képet nézd. Ha valamelyik részével nem boldogulsz, lentebb további mondanivalók várnak.

970444_470290176381558_1041734549_n

Tegyük fel, hogy az emberből robotot csinálnak, aki csak díszleteket hajszol. Hiányoznak az élet valódi értékei, minden csak felszín, fény és csillogás. Ez a része a képnek azt is mutatja, hogy az ilyen dolgok bármikor összeomolhatnak, mert nincs alattuk stabil alap. Mivel sokan el vannak foglalva a felszínes dolgokkal, nem is látják a háttérben közeledő tüzet, ami a pusztulást jelképezi.

A Mátrix filmben is elhangzik, hogy „az elme börtön a tudat számára”. Az ember, azon túl, hogy gépiesen kell élnie, mint egy robot, belül a saját gondolataiban is le van foglalva. A múltat nézi a most helyett, ahogy a fejben lévő belső TV szimbolizálja. Odafigyel a belső hangokra, amelyek azt sugallják, hogy nem képes elérni a dolgokat. Így nem bízik magában és nem hiszi el, hogy sokkal többre képes. A belső hangokat a TV két oldalán lévő hangszórók jelképezik. És valahol, tudata legmélyén arról álmodik, hogy ki tud szabadulni ebből a börtönből. Ezt jelzi a kulcs kezében.

249503_512880188741600_1556255477_n A képen megjelenik a gonoszság is. Valaki képes a színfalak mögül rejtett eszközeivel „távirányítani” másokat úgy, hogy azok úgy viselkedjenek, ahogy az neki megfelel.
Ezért akit mások irányítanak, nem tudja a saját életét élni.

A média befolyása is feltűnik, TV-hez láncolás formájában. Annyira meghatározza a média az emberek életét, és sokan annyira 1248898426függenek tőle, hogy már mással nem is foglalkoznak. Rögtön révült tekintetek tapadnak a képernyőkhöz, amikor ott felhozzák a pénz témáját. 

 

Oly mértékben lefoglalják ezek a dolgok az embereket, hogy már nem is foglalkoznak azzal, hogy kiutat keressenek ebből a Mátrix állapotból. Hiába világít ott a kijárat (EXIT felirat). Azt gondolják, hogy ez is csak egy újabb manipuláció, meg sem vizsgálják. A tábla egy olyan irányba mutat, ahol hatalmas és korlátlan képességek várják azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy ne hallgassanak se másokra, se a belső hangokra, és megvizsgáljanak, kipróbáljanak minden lehetséges dolgot, ami szabadulást ígér a Mátrix börtönéből.

486814_477783092292431_1863606717_n

A nagy színfalon túl sokkal ragyogóbb élet és sokkal nagyobb lehetőség képe jelenik meg. A mátrix kép végső mondanivalója ez:

Ne add fel a kijárat keresését és vizsgáld meg becsületesen, mások véleményétől függetlenül azokat a lehetőségeket amiket találtál!
Ki tudja, lehet, hogy az egyik valóban a kijárat lesz.

forrás: festmenybolcsessegek.ewk.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top