Kezdőoldal / Érdekesség / Vidámpark horrorsztorik [18+] I. rész
Vidámpark horrorsztorik [18+] I. rész

Vidámpark horrorsztorik [18+] I. rész

Mindenki szereti a vidámparkokat!  A vidámpark egy varázslatos hely. ahol mindenki jól érzi magát, tökéletes hely, hogy az ember egy kicsit szórakozzon, kikapcsolódjon.

Viszont a vidámparkoknak sajnos van egy árnyoldala is. Soha nem tudhatjuk, mikor történik egy tragikus baleset egy meghibásodás miatt, vagy valakinek a gondatlanságából.

Íme a legszívszorítóbb balesetek a vidámparkok történelmében:

Matterhorn Bob, Disneyland, Anaheim, California

25-Matterhorn_-_Disneyland_2012-610x412

Matterhorn- hegy mintájára készült ez a gyönyörű környezetben levő hullámvasút. 1964-ben írta be magát a vidámparkokban történt balesetek történelmébe, amikor is egy 15 éves fiú felállt a hullámvasúton menet közben és kiesett. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy 3 nap múlva meghalt.

Göncölszekér, Battersea Park, London, Egyesült Királyság

23-BigDipper-Ride-2-610x353

A Göncölszekér egy fából készült hullámvasút. A London’s Battersea Parkban történt baleset az egyik legtragikusabb a vidámparkok történelmében. 1972. májusában az egyik szerelvény felhúzás közben elszabadult, majd visszaereszkedett nagy sebességgel, és egy másik szerelvénnyel összeütközött. A balesetben 5 gyermek vesztette életét, 13 pedig megsérült.

Hydro, Oakwood Theme Park, Pembrokeshire

22-Hydro1-610x458

2004. áprilisában egy 16 éves lány halt meg, miután kizuhant a hullámvasútból. Olyan súlyos belső sérüléseket  szenvedett, hogy szinte azonnal életét vesztette. Későbbi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a személyzet mulasztása okozhatta a lány a halálát, mert nem ellenőrizték rendesen a biztonsági öveket.

Ride of Steel, Darien Lake, Darien, New York

21-1280px-Ride_of_Steel_lift_hill_Darien_Lake-610x465

2011. júliusában az iraki háború veteránja James Hackemer vesztette életét itt, akinek egy háborús robbantás következtében mindkét lábát amputálni kellett. Ilyen fizikai állapotban fel sem ülhetett volna a hullámvasútra. Később kiderült, hogy a személyzet mulasztása miatt történt a tragédia.

Cyclone, Coney Island, New York, New York

20-Cyclone_Roller_Coaster_Coney_Island_New_York_001-610x435

A “Ciklon” elnevezésű hullámvasút 1927-ben épült, de kijelenthetjük ,hogy az USA legszerencsétlenebb vidámparkja. 1985. májusában a 29 éves férfi vesztette életét a hullámvasúton miután felállt, és beverte a fejét egy vonóhorogba. Mindössze 3 év elteltével egy 26 éves férfi is hasonló körülmények között halt meg ugyanitt. 2007-ben pedig bekövetkezett az újabb tragédia, egy 56 éves férfi eltörte a nyakát, pár nappal később pedig belehalt a sérülésekbe.

A Gauntlet, Camelot Theme Park, Lancashire, Egyesült Királyság

19-Camelot_Theme_Park_-_geograph.org_.uk_-_261148-610x407

2001. októberében a Camelot Theme Park egyik alkalmazottját gázolta halálra a hullámvasút miközben  karbantartási munkát végzett. A park pénzbírságot kapott, mivel nem tartották be a biztonsági előírásokat, majd 2012. novemberében be is zárták.

Flight Commander, Kings Island, Mason, Ohio

18-Kings_Island_Planet_Snoopy-610x408

Egy 32 éves nő vesztette életét életét 1991-ben, miután kizuhant a hullámvasútból. Szinte hihetetlen, de az eset előtt pár órával halt meg áramütés következtében  szintén ebben a vidámparkban 2 ember, miközben segíteni próbáltak egy másik emberen, aki beleesett a park tavába.

Texas Giant, Six Flags Over Texas, Arlington, Texas

16-SixFlagsTexasGiant-3988_cropped-610x456

2013. júliusában egy 52 éves nő halt meg, szintén azért, mert nem volt rendesen rögzítve a biztonsági öve, és kizuhant menet közben a hullámvasútból.

Alpine Slide, Action Park, Vernon, New Jersey

15-Alpine_Slide_in_Golden-610x458

Ezt a vidámparkot tartják a világ legveszélyesebb parkjának, “Baleset Parknak” is szokták nevezni. 1980. májusában egy alkalmazott vesztette életét miután a bobpályán szerelvénye felborult, ő pedig egy sziklába olyan erősen beverte a fejét, hogy azonnal életét vesztette. Azonban nem csak ez az egy tragikus dolog róható fel a vidámpark számlájára. A parkban található tóba is több ember belefulladt már.

Forrás: google

 

 

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top