Kezdőoldal / Érdekesség / 5 borzasztó dolog, amit sosem gondoltál volna az élőhalottakról
5 borzasztó dolog, amit sosem gondoltál volna az élőhalottakról

5 borzasztó dolog, amit sosem gondoltál volna az élőhalottakról

 

Kezdjük a legelején: mivel nem szólalnak meg túl gyakran, sokáig nem tudhattuk, hogy az összes zombi borzasztóan sejpít. Tudjuk, rossz vicc. De vajon hallotatok-e már a most következő, zavarba ejtő tényekről?

1. Ókori zombik:

Már az ősi sumér Gilgames eposzban és szerepeltek élő húsra éhező, élőhalott lények.

2. George Washingtont majdnem feltámasztották:

Persze csak majdnem. Mikor a legendás amerikai elnök tüdőgyulladás következtében elhunyt, temetése előtt testét pár napig lejegelték. A család házioorvosa és barátja, William Thornton ekkor hozakodott elő horrorfilmekbe illő elképzelésével. A minden bizonnyal kissé bolondos doki úgy próbálta volna feléleszteni a néhai Washingtont, hogy levegőt pumpál a tüdejébe, és ereibe bárányvért tölt. A feljegyzések szerint a gyászoló család udvariasan visszautasította a nem mindennapi ajánlatot.

3. A legelső zombifilm alapjául haiti babonák szolgáltak:

Lugosi Béla főszereplésével készült alkotás eléggé különbözik a mai, vérben tocsogó zombihorroroktól. A történet szálait egy gonosz haiti vudumágus irányítja, aki a malmában robotoló rabszolgákat önálló akarattal nem rendelkező bábokká varázsolja.

4. Valódi zombik Haitin:

A leghírhedtebb sztori hőse az a Clairvius Narcisse nevű férfi, akit fivére egy kómát előidéző anyaggal megmérgezett, majd felélesztett, de csak azért, hogy egy “zombipor” fantázianevű droggal leszedálja, és ültetvényein titokban rabszolgaként dolgoztassa. Clairvius később állítólag megszökött és “halála” után tizennyolc évvel visszatért családjához.

5. Az élőhalottak éjszakája eredetileg teljesen más filmnek készült:

George Romero a korszakalkotó zombihorrot eredetileg vígjátéknak szánta, amelyben tinédzserek találkoznak béna földönkívüliekkel. Forrásaink szerint a végeredmény inkább borzalmas, mint borzongató lett volna.

 

forrás: hu.axnscifi.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top